Kwaliteitshout

/Kwaliteitshout
Kwaliteitshout2022-03-15T10:41:49+00:00

VERSCHILLENDE HOUTSOORTEN

We hebben ons assortiment uitgebreid met douchecabines in verschillende houtsoorten. Op deze manier kunnen we een meer passende oplossing bieden voor uw smaak en aansluiten bij uw wensen. Het essenhout is zeer geschikt in saunaruimten, omdat dit hout niet warm wordt van de omgevingstemperatuur. We kunnen de cabines in de lijnolie gezet leveren of blank hout.

De kwaliteit van hout wordt door de soort en de groeisnelheid van het hout bepaald. Elke boom geeft natuurlijke impregneer mee, de ene boom doet dat beter dan de andere. Ook de structuur van het hout, door de groeisnelheid, bepaald hoe lang uw douchecabine meegaat.

Nordic Pine Hout - Baden van hout

NORDIC PINE

Nordic Pine is langzaam groeiend grenen uit noordelijke streken van diverse Pinus-soorten met name het hout van de grove den (Pinus sylvestris). Grenen is na vuren de meest gebruikte naaldhoutsoort in Nederland. Het contrast tussen het roodachtige kernhout en het veel lichtere spinthout zorgt voor een levendig effect.

Door de langzame groei is de duurzaamheid van Nordic Pine groter dan van regulier grenenhout. Dit maakt het hout ook geschikt voor baden.

ESSEN

De es is ook wel bekend als de ‘wagenmakersboom’, omdat het hout vroeger veel gebruikt werd bij het maken van wagens en koetsen. Deze loofboom komt van nature in Europa voor en kan in Nederland wel tot 40 meter hoog groeien. Na ongeveer 40 jaar begint de es pas met het vormen van een donkerbruin kernhout. Dit kernhout tast de eigenschappen van het taaie essenhout niet aan, maar geeft wel een mooi contrast met het zeer lichte spinthout. Essen laat zich erg goed glad afwerken en is een van de beste houtsoorten voor buigwerk: het is flexibel en taai en het splintert niet.

Het spinthout van essen is lichtgeel tot geelachtig bruin van kleur. Vers gezaagd kan het roze opkleuren.

Essenhout - Baden van hout
Siberian Hout - Houten Buitenbaden

SIBERISCH LARIX

Siberisch larie (Larix sibirica) behoort tot één van de hardste naaldhoutsoorten. Het hout heeft een geelbruine tot bruine kleur. Door het Siberisch klimaat groeit de boom langzaam. Siberisch larie kenmerkt zich door uitgerekte vormen in het hout, met hier en daar kleine ronde kwastjes. Siberisch Larix (niet te verwarren met Inlands larix, wat voor baden niet geschikt is), heeft een regelmatige uitstraling en is prima voor baden te gebruiken door zijn stabiele vochtpercentage. Siberisch larix kan, op taxus na, als de beste en meest duurzame naaldhoutsoort van Europa worden beschouwd

EIKEN

Eikenhout is wel een van de bekendste houtsoorten Eiken (Quercus) is een geslacht van loofbomen, hieronder vallen zowel bladverliezende als altijd groenblijvende bomen. In het algemeen is eiken sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken.

Wanneer we in het Nederlands over eiken spreken, hebben we het vooral over de zomereik. Eikenhout heeft een prachtige vlam, en is een van de hardste duurzame inlandse houtsoorten en toch zeer goed bewerkbaar. Europees eiken is het traditionele eikenhout, waarvan o.a. de klassieke eiken meubelen, meubels, trappen en ook schepen en sluisdeuren werden gemaakt. Ons eiken is West-Europees omdat duurzaamheid van eiken bepaald wordt door het klimaat waar de boom groeide.

Eikenhout - Baden van hout

KLANTERVARINGEN…

Het is naar onze smaak een fraai geheel geworden en wordt door onze gasten zeer gewaardeerd. Mocht je mensen weten die het bad willen bekijken dan zijn ze van harte welkom.
-Annemieke en Gijsbert de Jong

Lees meer ervaringen van onze klanten.

VRAGEN OF DOUCHECABINE BESTELLEN?

Heeft u vragen, wilt u advies of een bestelling plaatsen? Vul dan onderstaand formulier in en u ontvangt binnen 24 uur een persoonlijke reactie van onze specialist.

Contact opnemen

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.