Kwaliteit

/Kwaliteit
Kwaliteit2023-01-04T11:00:44+00:00

KWALITÜNNI

Wat maakt onze baden tot een kwaliteitsbad. Onze bedrijfsfilosofie zegt dat kwaliteit en prijs in een goede balans moeten zijn. Maar wat is kwaliteit. De ene persoon vindt in de automerken Mercedes een goede kwaliteit en de andere vindt VW een goede kwaliteit. Het begrip kwaliteit is subjectief, maar onze baden zijn aantoonbaar anders. Daarom hebben we hieronder de verschillen voor u op een rijtje gezet.

HOUTEN HANDVAT

Wanneer je hout bijgooit in de kachel wil je dat veilig en goed doen. En niet je hand verbranden. Vandaar dat we kiezen voor een deksel met houten handvat. Een stukje vanzelfsprekende kwaliteit.

Kachel houten buitenbaden
Schoorsteen houten buitenbad

VONKVANGER

Onze kachels worden geleverd met een schoorsteenkapje. Dit kapje dient zowel als vonkenvanger, die er voor zorgt dat er geen vonken uit de pijp komen. Op deze manier hebben uw buren geen last van een vonkenregen. Verder valt er geen regenwater in de kachel. Dat is belangrijk, want uw kachel blijft van binnen droog.

KWALITEITSHOUT

De kwaliteit van hout wordt door de soort en de groeisnelheid van het hout bepaald. Elke boom geeft natuurlijke impregneer mee, de ene boom doet dat beter dan de andere. Ook de structuur van het hout, door de groeisnelheid bepaald, hoe lang uw bad meegaat.

Wij gebruiken Nordic pine, de ‘duigen’ zijn heel langzaam gegroeid. Een duigdikte kan wel tot in 80 jaar groeien!

Spanbout Houten hottub

OPSPANNEN

Door het gewicht van het water komt er nogal wat druk op de buitenwanden, bovendien geeft hout als natuurproduct altijd werking. Daarom hebben we gekozen voor stevige verstelbare hoepels met opspanners van RVS. Bij lariks en eiken kiezen we voor drie hoepels omdat de krachten van het hout groter zijn.Pas op: Bij sommige aanbieders zijn de hoepels gefixeerd met schroeven in het bad. Door de werking van het hout knappen de schroeven naar verloop van tijd af. Deze manier van bevestigen is op korte termijn goedkoper, maar op langere termijn duurkoop.

KACHELMOGELIJKHEDEN

Wat is beter? De kachel binnen of buiten het bad?
Baden van hout kiest voor een kachel in het bad. Dit garandeert optimale verwarming. Een kachel buiten het bad verliest altijd capaciteit aan de buitenlucht door straling. Bij een kachel in het water geeft de kachel veel meer van z’n warmte aan het water af. Dus minder lang stoken.

Geen kniel-kachel
In de kachels van Baden van hout kunt u stukken hout tot 70 cm lengte gooien; maar wat veel belangrijker is, u hoeft niet op uw knieën voor de kachel! Een kachel buiten het bad heeft als gevaar dat het een obstakel is waaraan je je kunt branden. Door de koelende werking van het water, is het onmogelijk om je onderwater aan de kachel te branden.

Onze kachels wordt geleverd met kunststof geïsoleerde pootjes, zodat er geen gaten in de bodem schroeien.Let op: sommige leveranciers leveren een kachel zonder pootjes. Op deze manier verbrand de bodem van uw bad.

Onze kachels hebben een stabilisatie stang zodat de schoorsteen bij wind niet te veel torsie op de kachel uitoefent. Over langere tijd blijft uw kachel stabiel.

Kachel voor houtgestookte hottub
Afmetingen houten hottub

TECHNISCHE SPECIFICATIE

Onze duigen worden geleverd in een dikte van 42 mm met de vorm zoals u op het plaatje kunt zien. Deze vorm garandeert maximaal contact van het hout met het water. Duigen die minder dik zijn, leveren aan duurzaamheid in. D.w.z. uw bad gaat een stuk langer mee met dikkere duigen. Bovendien komt er door de druk van het water zo’n enorme druk op de duigen te staan, dat deze dunne duigen vroeg of laat bezwijken onder de druk van het water.

U bent er zeker van met de aanschaf van een Tünni dat u ook op termijn een goed, duurzaam en kwalitatief product heeft gekocht.

HOTTUB KACHELS

De TÜNNI hottub ovens werken zonder pomp en er zijn geen elektrische aansluitingen benodigd. U hebt geen last van storingen van de elektriciteit. De ovens zijn gemaakt van Roest Vrij Staal (RVS). Dit materiaal waarborgt een lange levensduur, en jarenlang plezierig voor een onbekommerd gebruik. Uit tests is gebleken dat andere metaalsoorten zoals aluminium niet voldoen, omdat dit metaal te zacht is. Bij intensief gebruik van aluminium kan vervorming optreden.
NB: Gebruik nooit chloor in het water, naast dat het niet prettig is om in chloordamp te baden, treedt er corrosie op bij de kachel en wordt deze lek.

Afvoergaten kachelsysteem hottub

RUIME WATERINLAAT

De kachels worden geleverd met ruime waterinlaten. Op deze manier creëren we maximaal contact oppervlakte voor warmte uitwisseling tussen kachel en water. Door de kanalen een beetje schuin te plaatsen, wordt de natuurlijke stroming van warm water versterkt.

BEVESTIGINGSMATERIALEN

Al ons bevestigingsmateriaal is gemaakt van roestvrij staal (RVS). Het zorgt voor duurzaamheid onder alle klimaatsomstandigheden. Ook na jaren gebruik blijven de bevestigingen betrouwbaar.

Stokschroef Kachel
Afmetingen Kachel Hottub

REGELBARE LUCHTINLAAT

Wanneer uw bad bijna op temperatuur is, dan is het handig om door middel van onze regelbare luchtinlaat de laatste finishing touch aan de temperatuur te geven. Op dezemanier wordt het bad niet te heet en kan bij extreme koude gemakkelijk bij gestookt worden.
In de kachel zijn extra luchtkanalen aangebracht die er voor zorgen dat er optimale trek is voor het vuur. Het vuur zuigt als het ware de lucht aan en door deze natuurlijke trek wordt het opwarmproces versneld.

OPTIMALE BESCHERMING

U wordt in de Tünni beschermd door een houten compartiment. Op deze manier kunt u zich nooit branden. Wij bieden het compartiment OP VERZOEK met verticale spijlen aan, zodat kinderen er niet in kunnen klimmen. Voor nog meer comfort en gemak kunt u kiezen voor één van onze andere accessoires.

Proosten verwarmd houten buitenbad
Locaties hottubs baden van hout in Nederland

BEKIJK EEN BAD IN DE BUURT

Wilt u graag een houten bad bezichtigen? Maak een afspraak en bekijk een bad bij een gastvrije klant bij u in de buurt. Zoals u op de kaart hiernaast kunt zien, is er altijd een bad te vinden bij u in de buurt! Maak direct een afspraak.

KLANTERVARINGEN…

Het is naar onze smaak een fraai geheel geworden en wordt door onze gasten zeer gewaardeerd. Mocht je mensen weten die het bad willen bekijken dan zijn ze van harte welkom.
-Annemieke en Gijsbert de Jong

Lees meer ervaringen van onze klanten.

Dames in houten hottub

BEREKEN UW PRIJS

Met onze TÜNNI hottub, start u een nieuwe vorm van leven in uw vrije tijd. Baden in zomer of winter, onder elke weersomstandigheid, het kan allemaal. Vraag nu een prijsopgave aan en ontvang binnen een prijsindicatie!

Bereken uw prijs

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.