FAQ

/FAQ
FAQ2018-04-17T11:19:56+00:00

VEELGESTELDE VRAGEN

Voor het gemak hebben wij alle veelgestelde vragen aan baden van hout nog eens voor u op een rijtje gezet. Verdeeld in de categoriën onderhoudsvragen, bedieningsvragen, bezichtingsvragen en overig.

Staat uw vraag hier niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

VRAAG EN ANTWOORD

MATERIAALVRAGEN

We hebben voor uw gemak op een rij gezet wat de voordelen en de nadelen van een kunststof binnenbad zijn;

Gebruiksgemak
Verkopers van kunststof binnenbaden claimen gebruiksgemak, omdat een kunststof bad beter schoon te houden zou zijn. Zowel bij een houten bad als bij een kunststof bad kan er algengroei ontstaan wanneer langere tijd het bad niet gebruikt wordt. Algen hechten net zo min aan hout als aan kunststof. Het is beiden goed schoon te maken. Ook is er bij hout geen extra bacteriegroei dan bij kunststof.

Isolatie
Kunststof baden worden bekleed met hout. Dit hout heeft een decoratieve functie. Bij een houten bad isoleert de wand van het bad. Bij Baden van Hout is de dikte van het hout 42 mm. Met name in de winter merkt u dat het water in een kunststof bad sneller afkoelt. Het is niet prettig tijdens het baden door te moeten stoken en elke keer de kachel te moeten bijvullen. Bovendien duurt het langer voordat een kunststof bad op temperatuur is.

Duurzaamheid
Voor ons is het belangrijk om met milieuaspecten rekening te houden. Een houten bad wordt duurzaam geproduceerd. Omdat hout een natuurlijk materiaal is heeft het produceren nauwelijks milieubelasting. Bij een kunststof bad ligt dat duidelijk anders. Net als andere kunststoffen wordt polyetheen niet snel door bacteriën afgebroken, waardoor het lang in het milieu kan rondzwerven. Als het in het oppervlaktewater komt wordt het afgevoerd naar de zee en komt het na jaren in de oceanen terecht bij de kunststofarchipel, ook wel de plastic soep genoemd. Door de zeestroming wordt het afval daar naartoe gebracht en hoopt het zich op.

Allergieën
Sommige leveranciers houden de klant voor dat veel mensen een allergie voor een houten bad kunnen hebben. Er kunnen, een zeer beperkt aantal mensen allergisch voor harsen uit hout zijn. Heeft u nog nooit last gehad van een houten stoel? Dan zal ook een houten hottub geen problemen opleveren.

Het oog wil ook wat
Over smaak valt niet te twisten. Of toch wel. Het natuurlijke gevoel in een houten bad is compleet. Kunt u zich voorstellen dat het in een plastic bad anders is…

De Tünni wordt onbewerkt aangeleverd verpakt in folie. U dient het bad zelf met de bij te leveren lijnzaadolie aan de buitenkant te behandelen. De douchecabine kan behandeld met lijnzaadolie aangeleverd worden.Ook de eiken baden leveren wij onbehandeld.

Er mag zeker zout water in de TÜNNI. Het zoute water blijft zelfs langer goed dan zoet water. Wel is het mogelijk dat er zout op het hout achterblijft na het baden.

Een houten bad kan wel behandeld worden aan de buitenkant met bijvoorbeeld de bijgeleverde lijnzaadolie, maar mag niet geïmpregneerd worden. Het hout neemt op deze manier geen vocht op en kan niet uitzetten, waardoor het bad gaat lekken. Uiteraard verandert een bad wat altijd buiten staat van kleur. Het wordt grijzer. De meeste mensen beschouwen dit als een meer natuurlijke kleur. Het bad past beter in de omgeving van uw tuin.

Lijm en kit
Voorgemonteerde tubs worden in de regel, in de fabriek met lijm en kit in elkaar gezet. Hiermee verdoezelt men de gebrekkige fabricage. Want een goede houten hottub heeft geen lijm en kit nodig.

Met lijm en kit krijg je alles waterdicht….. op korte termijn. Op langere termijn (kan al na 1 jaar) ontstaan er scheurtjes in de lijm en kit en wordt uw tobbe lek. Deze lekkage gaan niet over, want het water kan niet goed bij het hout, zodat het hout niet uitzet.

Constructie niet goed
Een andere reden voor voorgemonteerde baden, is gelegen in de constructie. Deze is zodanig rigide gemaakt, dat het bad alleen in de fabriek gemaakt kan worden. Een houten bad heeft als natuurproduct, ‘bewegings’ ruimte nodig. Onder invloed van het weer krimpt een houten bad of zet uit. Kan een houten bad dat niet doen, dan koopt u een bad met een ingebakken probleem. Op internet spreken diverse leveranciers van hottubs elkaar tegen. Iedereen gaat begrijpelijk voor zijn eigen product. Dit kan wel ten koste van goede informatie van de klant gaan. Wij kiezen er voor om niet de aankoop, maar het genot op langere termijn als uitgangspunt te nemen. Bent u daarmee als klant niet het beste geholpen?

Misschien is het een idee  om navraag te doen bij iemand die veel van hout en gebruik in combinatie met water af weet. Ons advies: kies voor een bouwpakket, of laat ons de hottub voor u door ons in uw tuin in elkaar zetten.

Kraan in de straat
Bij een in elkaar gezet bad komt vaak bij plaatsing een kraan te pas. Wilt u dat de hele straat meegeniet en weet dat u een hottub aanschaft?

Wanneer een bad alleen als compleet bad geleverd wordt, is dit vaak vanwege het feit dat er veel lijm en kit gebruikt wordt om een bad waterdicht te krijgen. Een andere nadeel is dat het in de regel het betrekkelijk veel moeite kost het bad op z’n plek te krijgen. De straat geniet mee van de aankomst van uw bad. verder kunt u bij uw tweede huis in binnen- of buitenland een bad ook moeilijker plaatsen.

Een goede producent is niet bang een bouwpakket te leveren. Wij, als baden van hout, garanderen u een leuke klus, en geen hoofdbrekens wanneer u zelf een bad in elkaar zet. Klik hier voor de zelfbouwhandleiding.

Uit eikenhout komt looizuur vrij, een zuur wat o.a. zorgt voor de duurzaamheid van eikenhout.Het is een fabeltje dat dit looizuur een gevaar oplevert voor je gezondheid. Immers vele honderden jaren wordt er wijn en whiskey in eikenhouten vaten gedaan. Wijn en whiskey krijgen meer kwaliteit in eiken. Een eiken bad is daarom ook het neusje van de zalm.

De kwaliteit van hout wordt door de soort en de groeisnelheid van het hout bepaald. Elke boom geeft natuurlijke impregneer mee, de ene boom doet dat beter dan de andere. Ook de structuur van het hout, door de groeisnelheid bepaald, hoe lang uw bad meegaat.

Wij gebruiken Nordic pine, de ‘duigen’ zijn heel langzaam gegroeid. Een duigdikte kan wel tot in 80 jaar groeien!

Ons Lariks komt uit Siberië. Dat kun je zien, want voor het Lariks geldt hetzelfde ten aanzien van de groeisnelheid en de natuurlijke impregneer.

Pas op: Sommige aanbieders verkopen onder de naam Siberisch Larix andere soorten Larix. Dit beïnvloed de prijs……. Maar ook de duurzaamheid.Groeit het hout sneller dan krijg je last van noesten, die na enige tijd gemakkelijk uit het hout vallen. Het bad is dan lek!

Voor meer informatie over de houtsoorten klikt u hier

BEDIENINGSVRAGEN

‘Zuinig met water’, moet in Nederland eigenlijk verandert worden met: ‘Bevuil het water niet chemisch’. Net zoals je in de Sahara niet zuinig hoeft te zijn met zand, is er in Nederland genoeg zoet water voor handen. Wanneer je het water niet chemisch bevuild, belast je het milieu niet.

Afhankelijk van watertemperatuur en omgevingstemperatuur verwarmt de houtkachel bij optimaal stookgedrag, 8 liter water per minuut. Aangenaam is een temperatuur van 38 tot 39 graden Celsius. Stooktijden verschillen van de grootte van een bad. Stoken is een soort ritueel dat bij het onthaasten hoort. Het vergroot het plezier, om tot het resultaat van een warm bad te komen.

Zodra het water de gewenste temperatuur bereikt heeft kunt u met de luchtinlaat het vuur regelen. Na afloop dient as en onbrandbare resten uit de oven verwijdert te worden. Dit is eenvoudig uit te voeren met een assschepje. Overigens is het verbrandingsproces bijzonder efficiënt, er blijft nauwelijks as achter.

Waterkwaliteit en verversen
Water heeft een bepaalde houdbaarheid. Dat wil zeggen, er ontstaat een bacteriegroei in water. Wanneer U water langere tijd houdbaar wilt houden dient u met drie dingen af te rekenen. 1 Bacteriegroei, 2 algengroei, 3 vuil. Natuurlijk zijn voor deze drie factoren middelen te bedenken. Het vuil kan uit het water worden gefilterd. Algen kunt u bestrijden met chemicaliën, en bacteriën met UV of ook chemicaliën. Vaak zijn deze middelen erger dan de kwaal. We leren altijd zuinig te zijn met water. Eigenlijk zouden we water niet chemisch moeten verontreinigen. Daarom raden we gewoon aan het water geregeld te verversen en eventueel her te gebruiken voor de tuin e.d.

Omdat koud water in Nederland maar ongeveer € 1,53 per kuub (1000L) kost is vervanging of filteren een financiële afweging.

Hergebruik water
Het water kunt u hergebruiken voor de tuin of om bijvoorbeeld de auto te wassen.  We raden af om het water zonder filteren of toevoeging van zout meerdere malen te gebruiken.

NB: Gebruik nooit chloor in het water, naast dat het niet prettig is om in chloordamp te baden, treedt er corrosie op bij de kachel en wordt deze lek.

De AquaSmarter®
Ontspanning voor lichaam en geest door geïoniseerd water….

Wat is een AquaSmarter®?

De AquaSmarter® is een middel tegen bacteriegroei in uw hottub. Door een unieke ioniserende werking door 5 mineralen creëert een Electro-Galvanisch-Proces een gecontroleerd microbiologisch evenwicht in het water. Door continue ionisatie komt het lichaam tot rust.

Hoe lang duurt het voordat een bad op 38 a 39 graden Celsius is?

In de winter zijn bovengenoemde temperaturen uitgangspunt voor een heerlijk bad. Efficiënt opwarmen hangt in de eerste plaats af van een efficiënte kachel. Een warm bad maken kost even de tijd. Vraag daarom een leverancier of u een klant mag vragen hoe lang het duurt voordat een bad warm is. Een klant geeft immers een ervaring en geen verkoopverhaal. Geclaimde opwarmtijden tot 38 graden Celsius van 2 uur voor een 2 meter doorsnede bad zijn naar onze ervaring, verkoopfabels. Bij 3 ½ uur stoken wordt er per minuut al 10 liter water van 11 graden naar 38 graden. Dit is al een flinke prestatie.

De tijd die het neemt om het water in het bad op te warmen is natuurlijk afhankelijk van de buitentemperatuur. Ruwweg kan gezegd worden dat in de zomer in 2 uur en in de winter in 3 tot 4 uur het water een temperatuur heeft van 40 graden Celsius.

Op de bodem van het bad is een badstop met afvoer geplaatst. Baden van Hout laat u zien op welke manier u het water naar bijvoorbeeld een slootje, of de riolering kunt afvoeren.

           

WINTERVRAGEN

Iedereen weet dat het badderen in de wintertijd bijzonder heilzaam is. Wat dat betreft de ideale tijd, maar is het nu wel goed mogelijk om een bad te plaatsen in de winter.

 Hoe zit het met het opbouwen, en met de water afvoer. Hoe kan ik het bad in de tuin passen? Is het niet beter om tuinwerkzaamheden in het voorjaar te doen?

 We willen als Baden van Hout er graag antwoord op geven.

Het belangrijkste van een bad plaatsen zijn twee zaken:

 1. Het plaatsen van een vlonder op een goede rechte ondergrond

2. Het plaatsen van een afvoer

 Wanneer u nog niet weet waar u het bad definitief wilt neerzetten, of nu geen grote tuinwerkzaamheden wilt hebben is het toch mogelijk al een bad te plaatsen en al lekker van een warm bad te genieten. Het bad is namelijk gemakkelijk te verplaatsen.

 U legt een stuk worteldoek op de grond en u schroeft een vlonder van 250 cm x 250 cm in elkaar van terrashout. We gebruiken zelf 6 balkjes 68 mm x 68 mm en 16 planken van 250 cm lang x 12,4 cm breed. Op dit vlonder kan eenvoudig het bad in elkaar gezet worden. De afvoer legt u samen met een afvoersetje onder de vlonder door en klaar is Kees.

Mocht u later het bad willen verplaatsen dan kan dat. (Een leeg bad) een paar sterke kerels en u zet eenvoudig het bad op een andere plaats.

Het bad dient altijd vol water te staan. Doet u dat niet dan droogt het hout uit en gaat het bad lekken. In een winter kunt u bijvoorbeeld een aquariumpompje in het bad hangen. Door de circulatie bevriest het water niet. Wij hebben ook voor u wintertips.

Baden van hout biedt u graag als extra service een e-mail met wintertips aan. Wanneer u deze wilt ontvangen, vult u dan het formulier in. Ook als wij niet de leverancier zijn krijgt u van ons de wintertips.

KWALITEITSVRAGEN

Waarom geen chofu kachel:
Waarom wij niet voor een chofu brander, oftewel een knielkachel kiezen.

Een kachel is een essentieel onderdeel van uw bad. Is de kachel goed en efficiënt dan geeft dat veel genoegen.

Voldoet een kachel niet dan geeft dat veel ergernis. Daarom proberen wij u ook op een goede manier te adviseren.

Welke argumenten worden er gebruikt om voor een chofubrander te kiezen:

 1. Er is meer ruimte in het bad
 2. U kunt zich niet aan de kachel branden
 3. Een Chofubrander brandt efficiënter
 4. Het water wordt niet vies van het hout inwerpen

Ad 1. Het is waar dat wanneer een kachel in het bad staat dat ruimte kost. Daar kun je rekening mee houden bij de keuze voor de grootte van het bad.

Ad 2. Onder water is het onmogelijk je aan een kachel te branden. De wand van de kachel geeft onmiddellijk de hitte af. Boven water is er een compartiment die er voor zorgt dat je je niet kunt branden.

Ad 3. Onder efficiency verstaan we de hoeveelheid water die per tijdseenheid warm wordt. Een kachel IN het water geeft meer warmte af dan een kachel die buiten staat, dat is logisch.

Ad 4. Waarom zou het water vies worden als je hout in de kachel gooit? Zolang je niet van 5 meter afstand het hout in de kachel probeert te gooien, levert het vullen van de kachel geen probleem op.

Argumenten voor een kachel in bad:

 1. Efficiënter (Stoken is leuk, maar het moet niet te lang duren)
 2. Praktischer; je kunt grotere stukken hout gebruiken, je hoeft niet op je knieën bij de kachel
 3. Geen doorvoer door de badwand, geen lekkages, geen verrotting bij de doorvoer
 4. Geen kachel waar je over kunt struikelen in het donker.

In deze tijd van milieurapporten kan het goed zijn je af te vragen wat de milieubelasting is van je handelen. Baden van hout probeert in die gedachtewisseling u te helpen om tot een goede afweging te komen.

Hout en herbebossing
Het hout wat Baden van Hout gebruikt wordt op een verantwoorde wijze gekapt.

Bosbeheer is in de landen van herkomst streng geregeld bij de wet. Men voert een duurzaam bosbeheer. Dit wil zeggen dat in deze gebieden steeds minstens evenveel nieuwe bomen voorzien worden dan dat er gekapt worden. Ons hout komt zowel uit de Baltische staten als uit Rusland. Zowel Estland Letland als ook Rusland kent FSC certificering. We proberen zo veel als mogelijk dit hout te gebruiken.

Overontginning is in dit geval uitgesloten. Het milieuvriendelijk bebouwen heeft een algemeen ecologisch belang. Hout gebruik heeft een gunstig effect op uw eigen leefmilieu en uw gezondheid.

http://www.fsc.nl/over-fsc/internationale-organisatie

Overontginning is uitgesloten.. Het milieuvriendelijk bebouwen heeft een algemeen ecologisch belang. Hout gebruik heeft een gunstig effect op uw eigen leefmilieu en uw gezondheid.

Watergebruik
Er is in de wereld genoeg water. Water is een van de weinige stoffen die nooit opraken.Er zijn echter twee problemen. Water bevindt zich niet altijd op de plaats waar het nodig is, en soms is er te veel water. Verder is er niet altijd genoeg schoon water.

Water kent een kringloop.
Het is belangrijk dat water tijdens de kringloop geen schadelijke stoffen meekrijgt.Bij het baden in water, raden we af om chloor, zeep of grote hoeveelheden zout te gebruiken. Op deze manier belast u het milieu niet of nauwelijks.

Kachelgebruik
Een houtkachel heeft een positief milieu-imago. Hout is, als voor iedere gekapte boom een nieuwe wordt geplant, een vernieuwbare brandstof. Het stoken van hout draagt niet bij aan het broeikaseffect. Er komt namelijk geen extra CO2 in de atmosfeer zolang de aangroei van nieuwe bomen gelijk is aan de hoeveelheid hout dat verbrandt.

Maar het gebruik van een houtkachel kan wel nadelen voor het milieu hebben.. Vooral bij een te lage verbrandingstemperatuur of een slecht rookkanaal kan er vervuiling ontstaan.Daarom heeft Baden van Hout een houtkachel ontwikkelt die maximaal rendement combineert met een zo hoog mogelijke verbrandingstemperatuur.

Een milieuvergelijking tussen het stoken van gas of het stoken van hout is moeilijk te maken. Gasgebruik levert wel een bijdrage aan het broeikaseffect, maar geeft weinig uitstoot van andere schadelijke stoffen.

Milieu- en gezondheidproblemen bij het gebruik van een houtkachel zijn te beperken door de aanschaf van een kachel met een zo hoog mogelijk rendement, het juiste vermogen, te zorgen voor een goedwerkend rookkanaal, en een juist gebruik van de kachel.

 • Beperk de uitstoot van schadelijke stoffen door het gebruik van de juiste brandstof en een goede manier van stoken. Zie voor meer informatie: Hout stoken.
 • Eerste keus zijn houtbriketten. Ze bestaan uit geperste houtkrullen en houtvezels. Dit zijn afvalproducten uit de houtindustrie. Er worden verder geen stoffen toegevoegd.
 • Hakhout komt op de tweede plaats. Het heeft een hoger vochtgehalte dan de briketten waardoor de temperatuur van het vuur lager blijft. Het rendement is niet maximaal en de verbranding is onvolledig.

Hakhout moet goed droog zijn voor het gebruikt wordt. Droog hout krimpt, gaat scheuren en de schors laat gemakkelijk los. Korte (25-30 cm) gekloofde blokken die in de wind liggen drogen het best. Een geschikte bewaarplaats is buiten, onder een afdak, waar de wind er goed bij kan en het hout beschut is tegen regen. Overdek het hout niet met plastic. Beschimmeld hout is een teken dat het hout te vochtig is. Houtsoorten die veel hars bevatten, zoals den, spar en lariks zijn minder geschikt als brandstof omdat de hars een vonkenregen veroorzaakt en er creosoot, een teerproduct, wordt afgezet in het rookkanaal.

Bron: Milieu Centraal*

* Milieu Centraal is een landelijke organisatie die consumenten praktische en betrouwbare milieu-informatie biedt. De informatie is getoetst door een forum van onafhankelijke deskundigen.

 

Wanneer u een bad voor romantiek en ontspanning uitkiest, is het laatste waar u op zit te wachten, hoofdpijn krijgen van een bad. Toch zijn er nogal wat ‘hoofdpijn’ baden op de markt. 

Wat zijn hoofdpijnbaden?
Hoofdpijnbaden zijn baden waarvan u het eerst behaalde prijsvoordeel weer aan pijnstillers moet uitgeven, omdat u dit bad geen plezier maar veel ergernis en dus ook hoofdbrekens oplevert. Mogen we u uitleggen waar u op dient te letten bij aanschaf om GEEN hoofdpijn te krijgen?

 

1. De constructie van het bad
De duigen in het bad moeten op een manier geproduceerd zijn dat ze maximaal hun functie vervullen, namelijk het water in het bad houden. Hieronder vindt u constructies waarvan gebleken is dat deze op korte of langere termijn hoofdpijn opleveren.

2. Spanbanden
De spanbanden houden de duigen bij elkaar. Er komen enorme krachten op de spanbanden. Daarom moet de constructie stevig zijn. Gebruik van Roest Vrij Staal is belangrijk, anders krijgt u roest vorming. Het schroeven van spanbanden in het bad raden we sterk af. Hout werkt altijd en vroeg of laat knappen de schroeven uit het hout. De spanbanden zakken en u krijgt……….hoofdpijn

3. Kachel
De kachel is belangrijk om het bad op temperatuur te brengen. Veel te lang en slecht verwarmen geeft ergernis i.p.v. genot. Roest Vrij Staal geleid minder goed de warmte. Het is dus belangrijk dat de kachel van dun plaatstaal gemaakt wordt. 1,5 mm is optimaal. Bij dikkere kachels stookt u langer. Veel kachels worden geproduceer van 2mm dikte. Deze 0,5 mm zorgt voor een fors langere stooktijd van 25%, omdat de warmte minder goed afgegeven wordt.

Horizontale gaten in de kachel transporteren het water. Verticale gaten hebben geen functie. U verliest dus stooktijd.

Het meest optimale gebruik is een kachel op pootjes die in het bad staat. Een kachel die met bouten door de wand van het bad bevestigd is geeft vroeg of laat problemen.

Luchtinlaten zorgen dat de kachel op de bodem bij de verbranding extra zuurstof krijgt. Het rendement van het stoken wordt aanzienlijk vergroot. Een Kachel zonder luchtinlaten geeft ergernis en …….. hoofdpijn.

 

 1. Trapje
  Een trapje los tegen het bad schiet vroeg of laat onderuit, terwijl u dan met uw kin op de rand van het bad valt. Hier krijgt u inderdaad hoofdpijn van. Misschien wel meer. Hieronder enkele voorbeelden van zulke halsbrekende trapjes.

 1. Houtsoort
  Er zijn nogal wat leveranciers die niet aarzelen baden te leveren van houtsoorten die niet geschikt zijn om de zware toepassing die ze krijgen als bad te verdragen. Immers een bad dient altijd water te bevatten en water en hout verdragen elkaar niet goed. De volgende houtsoorten zijn wat ons betreft (en vraagt u maar na bij een botenbouwer van hout) niet geschikt om baden van te maken waarvan u langere tijd kunt genieten.

Spar, (inlands) larix*, vurenhout, grenen**

 • Inlands larix wat door sommigen verkocht wordt als ‘Siberisch’Larix, is te herkennen aan de dikke jaarringen. De boom is snel gegroeid. Levensduur van zo’n bad is niet meer dan 3 jaren,

Dit is een voorbeeld hoe het wel moet, Siberisch Larix

** Grenen. Sommige leveranciers gebruiken ten onrechte de naam ‘Nordic Pine’. Deze wel geschikte grenensoort ( Nordic Pine)is te herkennen een de fijne structuur. 

NB: U verwacht een toegewijde leverancier van de producten en diensten, toch? Een persoon die aandacht besteed aan de klant en het er niet eventjes bij doet. Een bad is een flinke uitgave en u wilt geen kat in de zak kopen. Daarom doet Baden van Hout veel om de klant op een goede manier voor te lichten. Wat heb je aan een klant met veel hoofdpijn? Juist, helemaal niets! Wij claimen dat we alleen tevreden klanten hebben. We vinden dat vanzelfsprekend.

De levensduur van een bad is afhankelijk van vele factoren.

Ten eerste de duurzaamheid van het hout. Het ene soort hout is veel duurzamer dan het andere, dit komt door o.a. het tempo van groei van de boom en het klimaat waar de boom is gegroeid. Zo is eikenhout duurzamer dan larix, en larix weer duurzamer dan Nordic pine. Het larixhout wat wij gebruiken komt uit Siberië. Vanwege de trage groei van dit hout is deze larix weer duurzamer dan larix uit Nederland. Ruwweg kan gezegd worden dat een Nordic pine bad 8-10 jaar mee gaat. Een larix bad 12-15 jaar. Een eiken bad koopt u voor uw kinderen.

Op verzoek kunnen wij tegen meerprijs het bad ter plaatse voor u in elkaar zetten. Prijzen zijn o.a. afhankelijk van soort bad en vervoersafstand. Neem voor vragen gerust contact met ons op! 

OVERIGE VRAGEN

Bij kinderen is ongeacht hun leeftijd het houten buitenbad al snel de favoriet. In ons vaak koude en regenachtige land, genieten juist kinderen erg van het warme water. Kinderen ervaren de TÜNNI als veel groter en kunnen zich haast net zo lekker bewegen als in een zwembad. Een voordeel van de TÜNNI is, bijvoorbeeld, dat hout niet glad is en de kinderen daardoor niet uitglijden. Bovendien heeft een TÜNNI geen scherpe punten of randen waaraan zij zich kunnen verwonden.

Van diverse klanten hebben we al gehoord, dat het hele gezin een flink deel van de vrije tijd in de hot tub doorbrengt.

Optimale bescherming
Bij ieder bad wordt standaard een compartiment geleverd, dit voor een optimale bescherming.

Wij bieden het compartiment TEGEN MEERPRIJS met verticale spijlen aan, zodat kinderen er niet in kunnen klimmen.

Met volwassenen
Laat bij een vol bad altijd kinderen samen met volwassenen baden.

Het is voor veel mensen belangrijk enige privacy te hebben om in bad te gaan. Begrijpelijk. Dat kan ook in een dichtbevolkte wijk. Met eenvoudige middelen, zoals een wilgenscherm is er gemakkelijk privacy te creëren.

Baden van hout heeft al veel baden geleverd bij mensen met een kleine tuin en in dichtbevolkt gebied. Zelfs op dakterrassen in Amsterdam staan onze baden.

Dat valt erg mee, als u op een goede manier stookt. We leveren er een stookinstructie bij, en met het gebruik van droog hout heb je niet meer rook als bij een vuurkorf. De kachel is heel goed gebouwd en stookt erg efficiënt. Op deze manier is het bad sneller warm, en heb je weinig last van rook.

Nee. Een vergunning heb je niet nodig. Het is in Nederland nergens verplicht een vergunning aan te vragen.

We raden de mensen aan om het bad op een vlonder te zetten. Wij kunnen dat voor de mensen plaatsen. Verder dient de waterafvoer aangesloten te worden. Dat kan op een put, een regenpijp of een riolering. Het water is ook te gebruiken voor het bevloeien van planten etc.

Het is zeker mogelijk om een bad te bezichtigen. Naast de diverse fairs, kunt u op afspraak en in overleg bij mensen die een bad gekocht hebben komen kijken. Ook is het mogelijk om een bad te bekijken op onze vestiging in Doezum. Op de pagina bekijk een bad kunt u bekijken waar bij u in de buurt een bad is geplaatst.

Het leveringsadres van Baden Van Hout is Doezumertocht 15 te Doezum. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Op de vraag of de Tunni geen storend object is in een tuin, kan ik maar een antwoord geven: nee; het is juist een aanwinst. Door het materiaal en zijn eenvoud ( de houtgestookte kachel draagt hier zeker in bij) kan hij prima bijdragen tot een landelijk geheel. Dus voor ons geen buitenbad met allerlei elektrische snufjes of andere toeters en bellen , maar puur natuur. Een aanrader voor de mens die graag buiten is!!

Romantiek & ontspanning
Lekker buiten in bad zitten met uitzicht over de velden. Wie droomt daar niet van? Baden van hout biedt u nu de mogelijkheid om dit ook bij uw huis in Frankrijk te realiseren. We hebben getracht het u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kies nu uit het zelf meenemen van een bouwpakket of laat het door ons bezorgen.

Bouwpakket
Baden van hout brengt een bad als bouwpakket op de markt. Het gewicht van het pakket is 225 kg en de afmetingen zijn:

– Langste delen 2 meter lang x 0,5 meter breedte en 15 cm dik.

– Een kachel van ongeveer 1.10 meter hoogte x 40 cm dikte x 80 cm lengte.

– Een pakket duigen van 1 meter x 80 cm x 80 cm.

U kunt dit pakket zelf ophalen uit Doezum, of laten bezorgen in Nederland of in Frankrijk.

De prijzen op de prijzenpagina zijn incl BTW.

Transport geregeld
Wilt u het bad laten bezorgen bij uw tweede huis in Frankrijk? Vraag dan hier een offerte aan.

NB: Wanneer u een firma heeft in Frankrijk en een BTW nummer dan kunnen we factureren op uw adres in Frankrijk, en kunt u 19% BTW besparen.

Baden van hout in Frankrijk
De eerste mensen met een huis in Frankrijk liggen te genieten in een houtgestookt houten buitenbad.

Heeft u een huis in een warm land? Kijk dan snel bij accessoires voor de Aquasmarter. Met dit middel bespaart u op uw waterkosten.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.